‘iPhone 15 Pro feature breidt uit naar hele iPhone 16 line-up’

News
vrijdag, 01 december 2023 om 11:00
apple iphone 15 pro lineup hero 230912f1695393743
De iPhone 16 staat nog niet bepaald voor de deur, maar het werk aan Apple’s volgende smartphone is al begonnen. Hier dan daar duiken er dan ook geruchten op. Zo zou de actieknop van de iPhone 15 Pro niet uniek blijven aan de Pro-modellen.
iPhones hebben jarenlang een speciale schakelaar gehad om de telefoon op mute te zetten. De standaard en Plus-modellen van de iPhone 15 hebben die nog, maar op de Pro en Pro Max-veries is hij vervangen door een actieknop. Die kan nog steeds gebruikt worden om de telefoon op mute te zetten, maar kan ook andere functies krijgen, afhankelijk van hoe de gebruiker hem instelt.
Volgens MacRumors suggeren huidige documenten en tekeningen dat de actieknop volgend jaar ook op de goedkopere iPhones is te vinden. Bovendien zou hij wat verbeterd worden, onder ander met een sensor die voelt hoeveel druk op de knop wordt uitgeoefend. De knop zou daarmee gaan lijken op het Force Touch trackpad van MacBooks.
MacRumors meldt ook dat de actieknop toegevoegd wordt aan de eerstvolgende iPhone SE. Die verschijnt naar verluidt in 2025. De mute-schakelaar zou vanaf dat moment niet meer voorkomen op nieuwe iPhones.

iPhone 16 plannen kunnen nog veranderen

De plannen voor de actieknop komen uit vrij vroege plannen voor de iPhone 16. Het duurt nog een paar maanden voor het definitieve besluit over het design en features genomen wordt. De nieuwe iPhone zal waarschijnlijk weer in september worden onthuld, dus het duurt nog even voor er zekerheid is over de actieknop of andere aspecten van de iPhone 16.