iPhone 15 verandert nuttige feature

News
maandag, 06 maart 2023 om 17:00
iphone 14 prof1672917626
Het design van de iPhone gaat dit jaar veranderen, zo is al gebleken uit gelekte renders. Maar er worden nog steeds nieuwe details gespot. Zo blijkt dat de iPhone 15 Pro een handige feature misschien gaat veranderen.
Veel mensen laten hun telefoon altijd op stil staan, maar soms moet je toch kunnen wisselen. Op een iPhone kan dat al jaren met een schakelaartje op de zijkant, in plaats van dat je aan de instellingen van je telefoon hoeft te sleutelen. Maar die schakelaar gaat misschien veranderen op de iPhone 15.
Uit de gelekte renders van de iPhone 15 is namelijk op te maken dat de knoppen op de nieuwe telefoon heel anders worden dan voorheen, zo merkt YouTuber ZONEofTECH op. De mute-schakelaar is bijvoorbeeld geen schakelaar meer, maar een knop. Die heeft dus geen aparte posities voor aan en uit, maar is net als de meeste andere knoppen op een telefoon iets waar je één keer op drukt om te wisselen tussen twee modi.
Verder ziet het er nook naar uit dat de nieuwe iPhone afscheid neemt van twee knoppen om het volume te regelen. Voorheen was een een knop voor volume omhoog en volume omlaag. Nu ziet het er naar uit dat het één knop wordt met een uiteinde voor omhoog en het andere uiteinde voor omlaag.

Nieuwe knoppen alleen voor iPhone 15 Pro

Deze veranderingen zijn overigens niet voor alle iPhone 15-modellen. Zoals het er nu uitziet krijgen alleen de pro-modellen deze nieuwe knoppen. Apple is de ‘gewone’ iPhones steeds meer van de pro-modellen aan het onderscheiden, dus dit lijkt daarin de nieuwste stap.