Nieuwe Switch game heeft aparte controller nodig

News
maandag, 06 maart 2023 om 16:30
nintendo joy con problemen worden gratis aangepakt 152977f1650873592
Wie het tijdperk van de Wii nog heeft meegemaakt zal zich waarschijnlijk allerlei accessoires herinneren die je moesten helpen om games op een bepaalde aparte manier te spelen. Dat heeft Nintendo nu grotendeels achter zich gelaten. Maar een nieuwe Switch game heeft toch een aparte besturing gevonden.
Afgezien van het feit dat je ze van de Switch af kan halen, zijn de Joy-Cons eigenlijk vrij normale controllers. Ze zitten alleen boordevol technologie die op interessante manieren gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld door een Joy-Con in een wc-rol te stoppen.
Want dat is de ‘controller’ die je nodig hebt voor Give me toilet paper!, een game die sinds een paar dagen te vinden is in de Nintendo eShop. Aanvankelijk leek het erop dat hij alleen in Japan te krijgen was, maar hij is wel degelijk wereldwijd beschikbaar. Je kunt hem nu kopen voor 4 euro in de eShop.

Wat is het doel van Give me toilet paper! op de Switch?

In Give me toilet paper heeft een opvallend net geklede man last van het grootste noodgeval dat je in het dagelijks leven kunt ervaren: het wc-papier is op. Jij moet een nieuwe rol zijn kat op navigeren. Daarbij moet je allerlei vallen en obstakels ontwijken.
  1. Lees ook: ‘Nieuwe Switch uit Pokémon leak is next-gen’
Je speelt de game door een wc-rol heen en weer te laten rollen op een plank of een stuk karton dat je zelf kantelt. De rolbeweging wordt geregistreerd door een joy-con in het kokertje waar het wc-papier omheen is gewikkeld. Zoals jouw wc-papier rolt, zo rolt het papier in de game als het goed is ook.