‘iPhone 15 krijgt veel grotere batterij’

News
woensdag, 05 juli 2023 om 10:00
Als je veel op je telefoon bezig bent, loopt je batterij ook sneller leeg. Dat kan bijzonder vervelend zijn als hij net op het verkeerde moment tegen de nul aan zit. Het lijkt er gelukkig op dat de iPhone 15 een betere batterij krijgt dan zijn voorganger.
Naar verluidt wordt de batterij van de iPhone 15 aanzienlijk groter. Een persoon die voor Apple-leverancier Foxconn beweert te werken, laat dat weten aan ITHome (via MacRumors). Hoeveel groter de batterij is, verschilt per model, maar het gaat in alle gevallen om een toename van meer dan 10 procent, wat mogelijk is doordat het nieuwe design van de iPhone iets dikker is en dus meer ruimte heeft voor een grotere batterij.
Om precies te zijn wordt de batterij van de standaard iPhone 15 18 procent groter, terwijl de iPhone 15 Plus en Pro een 14 procent grotere accu krijgen. De toename is het kleinst bij de iPhone Pro Max, namelijk 12 procent. Die percentages zeggen niet alles, want de capaciteit verschilde altijd al per model. Met deze toenames is het bijvoorbeeld de iPhone 15 Plus die uiteindelijk het langst meegaat, terwijl de iPhone 15 Pro het snelst leeg is.
Dat de batterijen groter worden betekent overigens niet per se dat de iPhone ook langer meegaat. We weten bijvoorbeeld nog niet wat het verbruik is van de iPhone 15. Nieuwe chipsets zouden hem zuiniger moeten maken, maar andere nieuwe features kunnen juist weer meer energie vragen.

iPhone 15 opslag ook groter

De batterij is niet het enige dat groter wordt aan de iPhone. ITHome haalt ook een gerucht aan dat beweert dat de Pro-versies een grotere minimale opslag krijgen: ze beginnen nu bij 256 GB. De iPhone 15 en iPhone 15 Plus zouden nog wel met 128 GB verkrijgbaar zijn.