Epic Games laat ons vechten met levende wapens in gratis game!

News
vrijdag, 07 juli 2023 om 9:00
epic gamesf1645113725
Epic Games geeft een bijzondere game gratis weg, waar vijanden levende wapens bezitten en de speler die kan absorberen! Deze bijzondere game werd hoog gewaardeerd (83 op metacritic) en nu kan iedereen hem gratis spelen!
Het is donderdag en dat betekent feest in de Epic Games Store! Er is weer een nieuwe gratis game verschenen en deze week is dat een bijzondere. De tegenstanders van de held in deze game leven, en dat doen hun wapens ook! Vijanden die je verslagen hebt laten een deel van hun anatomie achter, die je als speler vervolgens kan absorberen en zelf kan toepassen. Hoe meer vijanden je dus verslaat, hoe gevarieerder wordt je eigen arsenaal aan wapens!
De game waar we het over hebben is Grime. Grime wordt door ontwikkelaar Clover Bite omschreven als een snelle, meedogenloze actie-RPG, en heeft metroidvania invloeden. Immers, als je het loodje legt is dat niet het einde van het spel, je maakt een nieuw vessel waarbij je gebruik maakt van de wapens die je tot dan onderweg gevonden. Zo kan je dus iedere run varieren tot je iets gevonden hebt wat echt bij je past, of tot je weer iets beters vindt.
Je beweegt in 2D door de wereld van Grime, maar de omgevingen zijn prachtig 3D. Tijdens het spelen kan je steeds van wapens wisselen, terwijl ook je wapens steeds muteren naarmate je verder komt in het spel. Je zal al je creativiteit nodig hebben om de bosses te kunnen verslaan!

Gratis games in de Epic Games Store

Fans van gratis games zonder abonnement zijn goed af bij Epic Games. Epic geeft al tijden wekelijks gratis games weg en daar hoef je niets voor te doen. In tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice zijn de games echt helemaal gratis en blijven ze zonder enige abonnementsvorm van jou.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.