‘iPhone 15 krijgt flink verbeterd scherm’

News
woensdag, 08 februari 2023 om 13:30
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
Het is een beetje een understatement om te zeggen dat het scherm van een smartphone belangrijk is. De gemiddelde telefoon wordt bijna geheel bediend via het touch screen, dus het is van essentieel belang dat dat scherm in orde is. Er gaan nu geruchten dat Apple voor de iPhone 15 met een flinke upgrade komt.
Met de introductie van een always-on display en het dynamic island heeft Apple het scherm van de iPhone 14 Pro en Pro Max flink onder handen genomen. Maar dat wil niet zeggen dat het bedrijf het daar de komende paar generaties bij laat. Volgens ShrimpApplePro, die het geregeld bij het rechte eind heeft als het om Apple gaat, krijgt de iPhone 15 een ongekend helder scherm.
De nieuwe iPhone zou namelijk een nieuw scherm van Samsung krijgen, dat een maximale helderheid heeft van 2500 nits. De schermen van de iPhone 14 Pro en Pro Max bereiken maximaal 2000 nits bij gebruik buitenshuis. Het nieuwe scherm zou dus voor een flinke toename zorgen.

Nieuw scherm alleen voor iPhone 15 Pro Max?

Opvallend genoeg heeft ShrimpApplePro het alleen over de iPhone 15 Pro Max. Dat zou kunnen betekenen dat alleen die telefoon het nieuwe scherm krijgt. Voor het eerst zouden de Pro en Pro Max in dat geval niet hetzelfde scherm hebben.
Het zou natuurlijk kunnen dat de iPhone 15 Pro ook het nieuwe scherm krijgt, maar dat dat nog wat onzekerder is. Anderzijds is Apple de laatste tijd bezig om de verschillen tussen verschillende versies van hetzelfde apparaat groter te maken. Het zou dan ook kunnen dat dit nieuwe scherm inderdaad alleen voor de Pro Max is, op dezelfde manier dat naar verluidt alleen de Pro-modellen daadwerkelijk voordeel hebben van de overstap op USB-C.

Populair Nieuws