‘Apple werkt aan duurder iPhone Ultra model’

News
maandag, 06 februari 2023 om 14:00
iphone 14 prof1672917626
De iPhone is duur, zo konden we ook weer merken in het afgelopen jaar. Maar naar verluidt vindt Apple dat geen probleem. Sterker nog, het bedrijf zou overwegen om een nog duuder model op de markt te brengen.
Hier en daar zijn er de laatste jaren Apple producten opgedoken met de naam Ultra. De beste Apple Silicon-chips dragen deze naam en ook de nieuwe, robuustere Apple Watch gaat als Ultra door het leven. Het lijkt erop dat de iPhone, nog altijd Apple’s meest verkochte product, ook een Ultra-versie gaat krijgen.
Bloomberg meldt dat die mogelijkheid intern besproken is en misschien al in 2024 wordt uitgevoerd. Het is onduidelijk hoe de Ultra zich zou onderscheiden van een Pro Max, maar betere camera’s en een groter scherm lijken mogelijkheden. Uiteraard zou de iPhone Ultra ook duurder zijn dan de iPhones die nu beschikbaar zijn.
Maar dat lijkt geen probleem te zijn voor Apple CEO Tim Cook. Tijdens een kwartaalbespreking over het tegenvallende laatste kwartaal gaf Cook aan dat hij denkt dat mensen juist bereid zijn flink te betalen voor de iPhone. Het apparaat is volgens hem een belangrijk onderdeel geworden van het dagelijks leven van veel mensen, waardoor veel mensen bereid zijn om “het beste te krijgen dat ze kunnen betalen”.

Verschil tussen iPhone en Pro-model steeds groter

De introductie van een iPhone Ultra zou ook aansluiten op de huidige strategie van Apple. De verschillen tussen de gewone iPhone en he Pro-model zijn bijvoorbeeld ook groter geworden. Een iPhone Ultra met nog meer features zal ongetwijfeld aantrekkelijk zijn voor bepaalde klanten (en misschien ook de Pro en Pro Max relatief goedkoop laten lijken).

Populair Nieuws