‘Alleen iPhone 15 Pro heeft voordeel van USB-C’

News
donderdag, 17 november 2022 om 11:00
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
De iPhone 14 valt voor veel mensen wat tegen, aangezien het standaard model wat weinig verbeteringen had ten opzichte van de iPhone 13. De Pro-modellen daarentegen hadden wel wat verandering. Volgens een analist gaat Apple hetzelfde kunstje uithalen met de iPhone 15 Pro en de USB-C aansluiting.
De iPhone 15 krijgt waarschijnlijk USB-C, wat ook binnenkort verplicht wordt in de EU. Doorgaans gaat USB-C gepaard met een aantal voordelen, zoals snelle data-overdracht. Maar volgens analist Ming-Chi Kuo krijgt alleen de iPhone 15 Pro daadwerkelijk USB-C waardige snelheden.
Kuo’s bronnen suggereren dat de iPhone 15 Pro snelheden krijgt die minimaal overeenkomen met USB 3.2 of Thunderbolt 3. Maar de gewone iPhone 15 houdt het bij de USB 2.0 snelheden die Lightning ook had. De gewone modellen krijgen wel een USB-C aansluiting, maar daar wordt dus niet volop gebruik van gemaakt.
De overstap naar USB-C gaat sowieso al niet van harte bij Apple. Hoewel het bedrijf er naar verluidt al een tijdje aan werkt, is het niet blij met de EU dwang die er nu achter zit. Apple vertrouwt liever op wat haar eigen ingenieurs de beste stap vinden.

iPhone 15 Pro op veel vlakken beter

Als de gewone iPhone 15 inderdaad geen hoge USB-snelheden krijgt zou dat de tweede tegenvaller zijn voor de telefoon. Eerdere geruchten wijzen bijvoorbeeld ook uit dat alleen de Pro-modellen de nieuwste chip krijgen. Die trend is dit jaar begonnen met de iPhone 14 line-up, waarbij de gewone modellen dezelfde chip gebruiken als de iPhone 13.