NL Alert eruit gestuurd met waarschuwing voor storm Poly

News
woensdag, 05 juli 2023 om 10:15
nl alert app gaat testbericht uitsturen 62594f1591615467
Een groot gedeelte van Nederland is vanochtend opgeschrikt door een luidruchtige melding op hun smartphone. Via NL Alert werden namelijk meerdere provincies gewaarschuwd voor storm Poly.
De verwachting was dat Nederland vandaag te maken zou krijgen met regen en harde windstoten, maar storm Poly zorgt voor meer schade en chaos dan verwacht. In Noord-Holland, Flevoland, Friesland en het IJsselmeergebied is dan ook code rood gegeven door het KNMI. Er wordt opgeroepen om niet naar buiten te gaan, vanwege windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur en gevaarlijke situaties met opvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.
Om iedereen op de hoogte te stellen van de waarschuwing is vanochtend rond 09:00 een NL Alert eruit gestuurd, al werd het bericht op verschillende tijden ontvangen. NL Alert wordt niet vaak ingezet, alleen bij zeer dreigende situaties. Veel mensen werden dan ook opgeschrikt door de luidruchtige melding op hun smartphone.

Zwaarste zomerstorm ooit in Nederland

In het noordwesten van Nederland wordt al veel schade gemeld, inclusief chaos op de weg. Door omgevallen bomen zijn veel wegen onbegaanbaar geworden en op de A9 is zelfs een vrachtwagen omgewaaid.
Op het weerstation van IJmuiden is vanochtend windkracht 11 gemeten. Daarmee is Poly de zwaarste zomerstorm ooit gemeten in Nederland. De laatste keer dat Nederland met een vergelijkbare zomerstorm te maken kreeg, was in 2015.