Ontwerper Red Bull Racing wordt nerveus van Max Verstappen

News
woensdag, 05 juli 2023 om 9:30
max verstappen gp azerbeidzjan 2023f1682926953
Max Verstappen maximaliseerde zijn punten tijdens de GP van Oostenrijk, inclusief het punt voor de snelste raceronde. Daar werd de ontwerper van Red Bull Racing alleen wel nerveus van.
De Red Bull Ring is een circuit waar Max Verstappen goed uit de voeten kan. Voor het afgelopen raceweekend had de Nederlander er al vier keer een overwinning geboekt. Het was dan ook niet zo’n verrassing dat hij op zaterdag en zondag opnieuw oppermachtig was. Tegen het einde van de Grand Prix had hij een voorsprong van ongeveer 24 seconden op Charles Leclerc.
Toen vroeg de regerend wereldkampioen alleen aan Red Bull Racing of hij een setje zachte banden kon krijgen, zodat hij ook de snelste raceronde in handen kon krijgen - die op dat moment in handen was van teamgenoot Sergio Perez.
Het plan slaagde, maar aan de pitmuur bij Red Bull Racing waren er wel de nodige zenuwen. Als er een fout werd gemaakt tijdens de pitstop, dan kon de overwinning ineens verdwijnen als sneeuw voor de zon. In de F1 Nation Podcast vertelt ontwerper en CTO Adrian Newey dat hij niet heel gemakkelijk aan de pitmuur zat.

“Ik werd wel een beetje nerveus. Het was voor het team niets uitgemaakt, want Sergio had het extra punt al op zak. Maar dat is wie hij is, je kan dat niet van hem afpakken. Hij wil altijd voor alles gaan.”

Zekere voor het onzekere

Newey wil ook alles voorzichtig aanpakken. De ontwerper rekent zich namelijk niet vroegtijdig rijk. In 1999 werkte hij voor McLaren en leek het kampioenschap al vroeg een zekerheid, na een ongeluk voor Michael Schumacher, maar werd het aan het einde van het seizoen alsnog spannend. Newey wil dus geen risico’s nemen en onnodig punten verspelen, ondanks de voorsprong.

Populair Nieuws