'De EU gaat overname van Activision Blizzard niet in de weg liggen'

News
donderdag, 12 oktober 2023 om 12:30
activision blizzard hqf1627465674
Nadat het bezwaar van de CMA is verdwenen lijkt de weg nu vrij voor Activision Blizzard en Microsoft om de overname te voltooien. Naar verluidt gaat de EU ook geen onderzoek instellen naar de vernieuwde deal.
Het is een flinke opgave geweest voor Microsoft om een weg te banen door alle bezwaren van verschillende instanties en concurrenten voor de overname van Activision Blizzard. Waar de FTC en Europese Commissie zich bijvoorbeeld voornamelijk op Call of Duty en exclusiviteit hebben gericht, lag de focus van de CMA opvallend genoeg op cloud-gaming.
Om de Britse waakhond te overtuigen dat Microsoft geen monopolie pakt op het gebied van cloud-gaming, is besloten om de streamingrechten voor Activision Blizzard te verkopen aan Ubisoft. Nu de overeenkomst is aangepast tussen de twee partijen, zouden andere instanties het onderzoek naar de overname kunnen heropenen. Zelfs als er eerst al goedkeuring was gegeven.
Volgens Bloomberg zal de EU alleen geen probleem meer vormen voor Microsoft. Anonieme bronnen zouden aan de publicatie hebben gemeld dat de EU geen verder onderzoek instelt naar de overname, ondanks dat de deal is aangepast.

Geen grote verrassing

Dat de EU er geen verder onderzoek naar doet zal geen enorme verrassing zijn. De Europese Commissie had namelijk al geen problemen met cloud-gaming en de nieuwe deal zorgt alleen maar voor meer concurrentie.
De enige partij die nu nog dwars ligt is de FTC, maar de rechter heeft een blokkade voor de overname afgewezen. De verwachting is daarom nu dat snel, mogelijk al deze week, de overname van Activision Blizzard eindelijk voltooid wordt na bijna twee jaar.

Populair Nieuws