Dit is de beste oplader voor de iPhone 15

News
dinsdag, 10 oktober 2023 om 13:00
iphone 15 pro max 3f1696191211
De nieuwe iPhone is voor de oplader overgestapt op USB-C. Aan je Lightning-oplader heb je dus niets meer, maar welke USB-C oplader kun je het beste kopen voor de iPhone 15? Het antwoord is niet geheel onverwacht.
De iPhone 15 heeft een USB-C poort, waardoor veel gebruikers een nieuwe oplader nodig hebben. Apple zelf raadt een 20 Watt oplader aan, maar is dat de beste keuze? Het antwoord is “ja”, zo ontdekte YouTuber Brandon Butch.
Butch vergeleek verschillende officiële Apple-opladers om erachter te komen welke het beste is. Opladers van 5 en 12 Watt laden veel langzamer op dan de aangeraden stekker van 20 Watt. Maar de vraag is natuurlijk of een oplader van 30 Watt, die veel gebruikers al zullen hebben omdat hij bij een MacBook wordt geleverd, niet nog beter is.
Met die oplader van 30 Watt is de batterij inderdaad sneller vol, maar het scheelt maar 10 minuten vergeleken met de oplader van 20 wat. Bovendien werd het verschil in batterijpercentage tijdens het opladen nooit groter dan 4 procent. De 30 Watt oplader is dus iets beter en prima te gebruiken als je hem al in huis hebt, maar hij is ook 20 euro duurder dan die van 20 Watt. Aangezien de prestaties van de 20 Watt oplader niet zoveel slechter zijn, is het een betere koop als je een oplader zoekt die specifiek voor je iPhone is.

Nog krachtigere opladers ook een optie

Uiteraard zijn er situaties waarin een krachtigere oplader handig kan zijn. De oplader van 35 Watt met twee aansluitingen biedt voor veel mensen waarschijnlijk een uitkomst. Hiermee kun je namelijk je MacBook en je iPhone tegelijk op een hoog tempo opladen.

Populair Nieuws