Cyberpunk 2077 Xbox One X-eigenaren wachten al een jaar op duidelijkheid

News
woensdag, 27 september 2023 om 14:30
cyberpunk 2077f1681208905
De eerste uitbreiding voor Cyberpunk 2077, Phantom Liberty, is gisteren uitgekomen. Eigenaren van de limited edition Cyberpunk 2077 Xbox One X wachten alleen al een jaar lang op duidelijkheid over vergoeding voor de DLC.
Voordat Cyberpunk 2077 uitkwam, maar het met afstand de meest geanticipeerde game van 2020. De verwachtingen waren torenhoog en Microsoft kwam daarom in samenwerking met CD Projekt Red met een limited edition Xbox One X van Cyberpunk 2077. Niet alleen kreeg je een stijlvolle Xbox, maar ook de game, een maand Xbox Game Pass Ultimate en ‘de eerste, toekomstige uitbreiding’.
Een goede deal, maar vorig jaar kondigde CD Projekt Red aan dat de ontwikkeling van de uitbreiding voor de Xbox One en PlayStation 4 werd gestaakt. Waarschijnlijk had het te maken met de technische limitaties van de consoles, aangezien de system requirements voor Phantom Liberty omhoog zijn gegaan ten opzichte van de base game. En CD Projekt Red had al veel moeite om Cyberpunk 2077 goed draaiende te krijgen op de Xbox One en PlayStation 4.
In een blogpost heeft CD Projekt Red beloofd aan de eigenaren van de limited edition Xbox One X, dat ze vergoed zouden worden in Microsoft Store credits. Maar ruim een jaar later wachten spelers nog steeds op een vergoeding, zelfs nu Phantom Liberty al is uitgebracht.

Wie moet de spelers vergoeden?

Via social media hebben spelers de laatste tijd kenbaar gemaakt dat ze erg in de war zijn over de hele situatie. Er wordt namelijk geen duidelijkheid gegeven door Microsoft en CD Projekt Red. Spelers zouden hebben aangeklopt bij de klantenservice van beide bedrijven, maar allebei wijzen ze naar elkaar.
Volgens IGN heeft CD Projekt Red nu gezegd dat Microsoft ‘binnenkort’ contact zal opnemen met de getroffen spelers. Sommige spelers hebben ondertussen de DLC ontvangen op hun Xbox-account, zodat ze de uitbreiding op de Xbox Series X/S kunnen spelen, maar niet iedereen is overgestapt op de next-gen console van Microsoft en dat is ook niet wat was beloofd.

Populair Nieuws