‘iPhone 15 breekt opvallend record’

News
maandag, 20 maart 2023 om 10:00
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
Het duurt nog ongeveer een half jaar voordat de iPhone 15 in de winkel ligt. Maar hier en daar komen er al aardig wat geruchten binnen over de telefoon. Nieuwe berichten suggereren nu dat de iPhone 15 Pro Max een opvallend record neerzet.
De behuizing van een apparaat is helaas niet altijd een goede indicatie van hoeveel scherm je daadwerkelijk hebt. Meestal wordt er toch iets afgesnoept door een schermrand. Gelukkig worden die tegenwoordig steeds dunner, waardoor je meer schermoppervlak krijgt zonder dat je smartphone onredelijk groot wordt.
Er is op veel telefoons al bijna niets meer over van de schermrand en het ziet ernaar uit dat de iPhone 15 daar de volgende stap in zet. Volgens smartphone-twitteraar Ice universe is de schermrand van de iPhone 15 Pro Max namelijk nog maar 1,55 millimeter. Dat is procentueel een aardige afname ten opzichte van de 2,17 millimeter van de iPhone 14 Pro en bovendien breekt het een record.
Het zou namelijk de kleinste schermrand ooit op een smartphone zijn. Dat record is momenteel in handen van de Xiaomi 13, met 1,81 millimeter. We hebben het hier natuurlijk over verschillen die met het blote oog nauwelijks te zien zijn, maar het wil nog wel eens dat je zo’n verschil onbewust toch opmerkt.

iPhone 15 krijgt een nieuw design

Het ziet er overigens naar uit dat de kleinere schermrand maar een detail is in een grotere verandering van het uiterlijk van de iPhone. Eerder gelekte beelden laten namelijk zien dat de iPhone 15 het design van de iPhone weer eens opfrist. Zo is de smartphone minder hoekig, gebruikt hij USB-C en ziet het ernaar uit dat de mute-schakelaar aan de zijkant van de telefoon op de schop gaat.