Bizarre prijzen tijdens GP Miami: bakje fruit voor 295 dollar

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 9:30
f1 gp miami 2023f1683616891
Voor de GP van Miami was er kritiek op de prijzen voor de kaartjes, maar op locatie waren er nog meer bizarre prijzen. Een prijslijst voor eten is namelijk opgedoken, met onder andere een bakje fruit voor 295 dollar.
De Formule 1 heeft een reputatie dat het een sport is voor rijken. Dat is ook goed te zien aan de sponsoring van de sport. Na het kijken van een Grand Prix heb je misschien meteen zin om een Rolex te kopen, dankzij de legio aan borden van het horlogemerk rondom het circuit.
Over het algemeen zijn de faciliteiten bij een circuit wel goed geregeld, maar dat kan sterk verschillen per land en circuit. Zo wordt de GP van Miami deels georganiseerd door Liberty Media zelf, de eigenaar van de Formule 1, om meer Amerikaanse kijkers aan te trekken. Het is alleen wel duidelijk dat het geld op een bepaalde manier terugverdiend moet worden.

Woekerprijzen voor eten

Er is namelijk een prijzenlijst opgedoken op Twitter van een eettentje bij de GP van Miami en die prijzen zijn opmerkelijk te noemen. Zo ben je voor een simpele salade 250 dollar kwijt, een bakje fruit gaat weg voor 295 dollar en als je gekoelde garnalen met mosterd en cocktailsaus wil hebben, dan ben je maar liefst 500 dollar armer.
Bij andere eetgelegenheden waren de prijzen iets schappelijker, maar kreeg je er niet veel voor terug. Zo heeft een andere bezoeker op Twitter een foto van zijn ‘wagyu steak sandwich’ gedeeld, waar een prijskaartje van 42 dollar aan hing. Niet bepaald het feestmaal dat je zou verwachten.