iPhone 15 batterij kan langer meegaan dankzij nieuwe optie

News
woensdag, 20 september 2023 om 13:00
De batterij wil nog wel eens een zwakke schakel zijn in de levensduur van een smartphone. Veel iPhone 14 gebruikers waren er onlangs bijvoorbeeld niet over te spreken dat de batterij al na een jaar begon te verslechteren. De iPhone 15 heeft een nieuwe optie om dat hopelijk te voorkomen.
De batterij van een elektronisch apparaat is net als elk ander onderdeel aan slijtage onderhevig. Gelukkig kun je het één en ander doen om de de levensduur wat te verlengen. Het kost bijvoorbeeld meer moeite om een batterij voorbij de 80 procent op te laden en het zou ook niet goed zijn om een batterij die op 100 procent zit nog aan de oplader te laten hangen. Beide voorkomen is dus ideaal.
De iPhone 15 gaat je daar bij helpen. Vorige modellen van de iPhone hadden al een optie om het opladen naar 100 procent tot het laatste moment uit te stellen, om te voorkomen dat je ‘s nachts een telefoon aan de oplader hebt liggen die allang op 100 procent zit. Nu bevestigt The Verge dat de iPhone 15 een optie heeft om helemaal nooit voorbij de 80 procent op te laden.
Daarmee heeft de iPhone 15 nu drie modi om op te laden. Met “geoptimaliseerd laden” wordt het opladen naar 100 procent zo lang mogelijk uitgesteld en de instelling “tot 80 procent opladen” doet precies wat hij zegt. Er is ook nog altijd de mogelijkheid om zo snel mogelijk naar 100 procent te gaan en die optie heet “geen limiet”.

Moet je je iPhone 15 nooit voorbij 80 procent opladen?

Het is dus beter voor je batterij om hem niet volledig op te laden, maar dat wil niet zeggen dat het voor iedereen haalbaar is. Die laatste 20 procent kunnen van belang zijn als je vaak onderweg bent en je telefoon niet kan opladen. Uiteindelijk moet je de instelling kiezen die bij jouw situatie past.