Daredevil maker: "Disney+ reboot is oplichterij"

News
woensdag, 20 september 2023 om 12:30
daredevil charlie coxf1658736544
Lang voordat de eerste Marvel-serie op Disney+ verscheen waren er geliefde series op Netflix, bijvoorbeeld Daredevil. Nu komt er een nieuwe Daredevil-serie met een deel van dezelfde cast naar Disney+. Maar volgens de showrunner van de Netflix-serie is dat oplichterij.
Steven DeKnight, de showrunner van seizoen één van Netflix’ Daredevil, vindt dat Disney niet helemaal netjes te werk gaat met de nieuwe Daredevil serie, zo laat hij weten op Twitter. Het probleem zit hem in de naam. Disney noemt de nieuwe serie namelijk niet “Daredevil”, maar “Daredevil: Born Again”. Volgens DeKnight heeft dat maar één echte reden: geld.
Door een iets andere naam aan de serie te hangen, is het namelijk contractueel gezien een nieuwe serie en geen voortzetting van de oude. Daardoor hoeft Disney niets te betalen aan DeKnight en andere makers van de originele Daredevil-serie. DeKnight vindt dat onzin, aangezien Disney wel acteurs uit de eerdere serie overneemt.
Volgens DeKnight is het een oud trucje van Disney om een serie een iets andere naam te geven. Hij roept de vakbonden van Hollywood (die nu staken, met gevolgen voor Daredevil) op om het onder de aandacht te brengen. Dat de nieuwe serie een complete reboot wordt genoemd terwijl er acteurs uit de oude versie in spelen is volgens DeKnight “bedrijfstechnische ongein”.

Is Daredevil: Born Again een compleet nieuwe serie?

Het lijkt er momenteel op dat de nieuwe Daredevil-serie qua verhaal inderdaad een nieuwe serie is. Wat dat betreft is de nieuwe naam ook als te zien als een logische manier om de twee series van elkaar te onderscheiden. Tegelijkertijd heeft DeKnight natuurlijk wel gelijk dat Disney profiteert van zijn werk door de sterren van de Netflix-serie terug te brengen.