Van Apple naar Android overstappen wordt makkelijker

News
donderdag, 21 april 2022 om 13:00
iphone 13 pro familyf1632137276
Wie een nieuwe telefoon koopt wil natuurlijk zonder al te veel gedoe data overzetten naar het nieuwe toestel. Dat is vaak goed te doen, maar als je van Apple naar Android wil overstappen zijn er bovengemiddeld veel haken en ogen. Google komt nu met een app om het process makkelijker te maken.
Wie nu de overstap maakt van een iPhone naar een Android telefoon heeft het bovengemiddeld moeilijk bij het overzetten van data. Het kan via een kabel of Google Drive, maar dat is toch onhandiger dan de directe draadloze communicatie die veel andere telefoons bieden. Google komt nu met een iOS-app genaamd Switch to Android om het overstappen van een iPhone naar een Android-telefoon makkelijker te maken.
Deze app stond onlangs al in de App Store, maar was nog niet publiek zichtbaar. Google vertelt aan TechCrunch dat de app nu wordt uitgerold. Hij is nu voor een beperkt aantal gebruikers beschikbaar, maar in de komende weken moeten alle gebruikers met de app aan de slag kunnen.
Switch to Android werkt via een QR-code. Deze verschijnt op je iPhone wanneer je de app gebruikt. Die kun je vervolgens scannen met je nieuwe telefoon om bijvoorbeeld foto’s, contacten en je kalender over te zetten.

Voorlopig alleen overstappen van iPhone naar Pixel

Er is nog een kleine kanttekening aan de nieuwe app. Aanvankelijk zal hij namelijk alleen werken als je gaat overstappen naar een Google Pixel-apparaat. Uiteindelijk zullen ook andere telefoons ondersteund worden, maar het is nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren.

Populair Nieuws

Laatste Reacties