iPhone 13 voorraadproblemen op komst?

News
woensdag, 13 oktober 2021 om 12:00
iphone 13 pro 8f1633082461
Apple gaat mogelijk in de problemen komen wegens het chiptekort. Het bedrijf zou namelijk het doel voor de productie dit jaar voor de iPhone 13 niet halen. Zo meldt Bloomberg.
Volgens Bloomberg zou Apple de verwachting hebben dat het bedrijf in de laatste drie maanden van 2021 ongeveer 90 miljoen iPhone's zou produceren. Bronnen van Bloomberg zeggen dat Apple dit doel niet gaat halen. Er zouden 10 miljoen minder iPhones worden geproduceerd. De reden hiervoor is het chiptekort, dat nog tot ver in 2022 kan gaan duren.

Wat merk je als klant van het probleem?

Als consument zal je merken dat als je de iPhone 13 wilt aanschaffen dit moeilijker wordt. Het aanbod wordt namelijk erg schaars. Het grootste probleem is voor Apple zelf. Het bedrijf zal veel geld mislopen door de lagere productie. Er valt te verwachten dat de problemen voor Apple volgend jaar ook nog niet opgelost zijn, want het chiptekort kan nog wel even gaan duren.
Het is niet raar dat Apple veel last heeft van het chiptekort. Het bedrijf is namelijk één van de grootste inkoper van chips momenteel. Er werd ook al eerder verwacht dat de iPhones duurder zouden worden, omdat TSMC, het bedrijf waar Apple haar chips laat produceren de prijs heeft verhoogd. Apple heeft wel een voordeel als vaste klant, want de prijsverhoging voor Apple is namelijk lager dan dat voor andere klanten van TSMC. Toch is dit geen garantie dat de prijs van iPhones niet later zullen stijgen door het chiptekort.