Avowed moet de volgende Skyrim worden

News
woensdag, 13 oktober 2021 om 11:30
avowedf1622460892
Er zijn nieuwe details gelekt rondom Avowed, de nieuwe open-world RPG van Obsidian Entertainment. De game wordt intern gezien als de Skyrim van Obsidian en vroegtijdig lijken nu al flink wat features gelekt te zijn.
Een nieuwe rapportage van Windows Central legt alvast wat details bloot van de volgende game uit de stal van Obsidian Entertainement. Zo worden flink wat elementen uit de Pilars of Eternity games meegebracht naar de nieuwe open-world game. Deze speelt zich immers ook af in de wereld van Pilars of Eternity.
Zo worden onder andere spreuken als Jolting Touch en Fetid Caress meegenomen naar Avowed. Achter de schermen wordt naar de game verwezen als Obisidian's versie van Skyrim, iets wat voor de studio geen slechte vergelijking is. Fallout New Vegas was namelijk al Obsidian Entertainment's versie van hoe een Fallout-game eruit moest zien.

Avowed is nog lang niet klaar

Avowed is intern bij de studio alleen nog niet in speelbare staat en bevindt zich dan ook nog in een pre-alpha staat. Wel meldt Windows Central dat Avowed mogelijk in speelbare staat getoond gaat worden tijdens E3 2022, maar dat is voornamelijk nog speculatie. Progressie rondom de ontwikkeling zou namelijk goed geboekt worden.
Voor nu heeft Avowed, net als andere Obisidian-game The Outer Worlds 2, nog geen releasedatum. Het blijft dan ook nog afwachten tot Microsoft, de nieuwe baas van Obisidian Entertainment, de releasedata van één van de twee titels bekendmaakt.