'iPhone 13 krijgt eindelijk always-on display en 120Hz scherm'

News
maandag, 15 februari 2021 om 13:30
img 20210215 wa0005f1613384058
Het zal nog een paar maanden duren voordat de iPhone 13 in de winkels komt te liggen, maar Apple is al druk bezig met het ontwikkelen van de smartphone. Volgens een goed ingevoerde journalist zal de iPhone 13 eindelijk een always-on display krijgen en een verversingssnelheid van 120Hz.
Met de problemen rondom het coronavirus moeten bedrijven dit jaar extra vroeg aan de bak met haar nieuwe smartphones. Als Apple namelijk de gebruikelijke lanceringsdatum voor de iPhone 13 wil halen - normaliter komt Apple in september met haar nieuwe smartphones - dan moet er op tijd onderdelen worden besteld. De fabrieken in Azië hebben immers al een flinke backlog en concurrenten als Samsung en OnePlus zullen ook onderdelen bestellen.
Door die vroege ontwikkelingen krijgen nu een stuk eerder in het jaar al geruchten over de iPhone 13. In een video van EverythingApplePro bespreekt de goed geïnformeerde techjournalist Max Weinbach wat hij al is komen te weten over Apple’s nieuwste smartphone. Het meest opvallende gerucht is daarbij dat de iPhone 13 eindelijk een always on-display zal krijgen.
Met deze functie kan je alsnog de tijd en notificaties zien, ook als het scherm uit staat. Door het OLED-scherm verbruikt deze functie namelijk maar een fractie van de accu. Concurrenten van Apple hebben een always-on display al jaren in hun smartphones verwerkt en zelfs de Apple Watch kent de functie al sinds de Series 5. Het is dan ook opvallend dat Apple nu pas met een always-on display komt.

Soepel browsen en gamen met 120Hz

Een andere functie die de iPhone 13 naar verluidt zal krijgen is een scherm met een 120Hz verversingssnelheid. Er waren al geruchten dat de iPhone 12 zo’n scherm zou krijgen, maar dat werd bij release uiteindelijk een 90Hz scherm. Met een 120Hz scherm worden de beeldjes twee keer zo snel ververst als een gebruikelijk display, waardoor bewegingen er ontzettend soepel uitzien. Of je nu door je Instagram-feed scrollt of een game aan het spelen bent. Het is alleen even afwachten of Apple het deze keer wel lukt op dit display in haar smartphone te krijgen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties