Ook de Xbox controller begint kuren te tonen

News
maandag, 15 februari 2021 om 14:00
rsz xbox201f1620805167
Waar eerst de Nintendo Switch al langere tijd veel problemen had met haar controllers, kwam ook de Playstation 5 erachteraan. Om het rijtje nu compleet te maken zijn helaas ook de Xbox Series controllers getroffen met gelijke problemen.
Het lijkt wel alsof het bij de nieuwe systemen begint te horen. Eerst wordt de Switch al zwaar getroffen door controllers met drifting problemen en vervolgens ook nog eens de DualSense controller van Sony. Helaas wordt nu ook de controller van de Xbox Series X/S getroffen door het probleem.
Microsoft gaf vrijdag toe dat er problemen zijn met de verbinding tussen de console en controller. De verbinding wil namelijk wel eens wegvallen tijdens het spelen. Niet heel handig als je net dat laatste doelpunt probeert te scoren in FIFA 21.
xbox series x studio 11f1603965967

Technische problemen

Het goede nieuws is wel dat bij de Xbox dit probleem niet hardware matig is zoals bij de DualSense of Joy-Con. Microsoft heeft in een statement al genoteerd dat er een workaround is maar nog niet een permanente oplossing. Ze leggen uit hoe je het probleem tijdelijk kunt oplossen waardoor je gewoon weer verder kunt spelen.

Goed dat er wel een soort van oplossing voor het probleem is, maar of het nou echt een goede oplossing is, is een andere vraag. We weten namelijk ook nog niet of er een permanente oplossing komt, als dit er aan zit te komen zal het met een nieuwe software update zijn. Tot die tijd is het proberen de controller te herverbinden of een geheel andere controller gebruiken de enige oplossing.