Apple bevestigt uitstel iPhone 12 release

  Wie op de iPhone 12 zit te wachten, moet nog even wat langer geduld hebben. Normaal brengt Apple haar nieuwe iPhones namelijk in september uit, maar dat zal dit jaar niet het geval zijn.

  Apple

  Apple heeft gisteren de cijfers voor het derde fiscale kwartaal bekendgemaakt. Opvallend genoeg heeft het techbedrijf 11 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2019, terwijl het coronavirus voor problemen heeft gezorgd.

  In de bespreking van de kwartaalcijfers met haar aandeelhouders, liet Apple alleen wel iets opmerkelijk horen. Waar het bedrijf normaliter namelijk niets loslaat over de releasedata van haar producten, tenzij er al een duidelijke release gepland staat, heeft CFO Luca Maestri er nu wel iets over te zeggen. Volgens de topman wordt de iPhone 12 namelijk uitgesteld.

  “Zoals jullie weten zijn we vorig jaar eind september begonnen met de verkoop van de iPhone. Voor dit jaar verwachten we alleen dat de voorraad een paar weken later beschikbaar is.”

  Luca Maestri, CFO Apple

  iPhone 12 uitgesteld door het coronavirus?

  Niet alleen vorig jaar werd de nieuwe iPhone in september gelanceerd, het is voor Apple de gebruikelijke maand om haar nieuwe smartphone op de markt te brengen. De release van de iPhone 12 leek dan ook gepland voor september, maar daar kan nu dus een streep door. Veel fabrieken in Azië hebben stilgelegen door het coronavirus, wat de uitstel verklaart. Apple zelf heeft alleen geen uitspraken gedaan over de oorzaak van de vertraging. Fans van de iPhone 12 zullen nu dus oktober of november in de gaten moeten houden voor de release van Apple’s nieuwste smartphone.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.