iPhone 12 krijgt geen adapter en oordopjes in doos

News
woensdag, 14 oktober 2020 om 8:30
schermafbeelding 2020 10 13 om 200320f1602612220
De iPhone 12 release is gisteren door Apple onthuld tijdens het Hi Speed event. Tijdens de stream kwam ook voorbij dat de nieuwe iPhone geen adapter of oordopjes in de doos meegeleverd krijgt.
Halverwege de Hi Speed stream kwam Apple met de iPhone 12 Mini, iPhone 12 en iPhone 12 Pro toestellen die nog voor het einde van het jaar een release krijgen. Bij de aankondiging van de toestellen, wist Apple ook te melden dat er gedacht is aan het milieu. Zo is de iPhone gemaakt van duurzamere materialen en is er waar mogelijk op materialen bespaard. Bij die besparing hoort helaas ook minder inhoud voor de doos van het toestel. Er zit namelijk een Lightning naar USB-kabel in de doos, maar geen adapter. Daarbij krijgt de iPhone 12 geen oordopjes meegeleverd.
Op die manier kon de doos kleiner gemaakt worden, waardoor weer wat kostbare grondstoffen bespaard bleven. Daarbij is er minder carbon emissie doordat mensen de oordopjes en adapter van het vorige model opnieuw kunnen gebruiken.

Niet alleen voor iPhone 12 geen adapter meer

De lader en de EarPods moeten dus herbruikt of los gekocht worden. De maatregel die Apple neemt geldt overigens niet alleen voor de iPhone 12 modellen. Ook de iPhone SE, iPhone 11 en iPhone XR worden voortaan in een kleinere verpakking geleverd zonder adapter en EarPods. Daarnaast zullen ook de Apple Watch Series 6 en de Apple Watch SE zonder de adapter geleverd worden. De nieuwe iPad modellen worden nog wel met een adapter geleverd.

Populair Nieuws