iPhone 12 release onthuld door Apple

  Apple heeft zojuist de iPhone 12 serie onthuld. De iPhone 12 serie krijgt meerdere toestellen die nogal uiteenlopen wat betreft de specs. Naast de toestellen zijn ook de releasedatum, pre-orderdatum en de prijs onthuld. Bovendien krijgt de iPhone 12 5G.

  Nadat Apple kort vertelde over de 5G-mogelijkheden van de iPhone 12, was het eindelijk tijd voor een eerste blik op het Apple toestel voor 2020. De iPhone 12 zal een aluminium frame krijgen en qua scherm net zo groot zijn als zijn voorganger, de iPhone 11. Het toestel komt in verschillende kleuren, namelijk zwart, wit, blauw, groen en de kenmerkende rode kleur, Product Red. De iPhone is maar liefst 11 procent dunner en door een kleinere rand om het scherm heen 15 procent kleiner. Daarnaast is de iPhone 12 maar liefst 16 procent lichter dan de iPhone 11.

  iPhone 12 krijgt een verbluffend scherm

  Het scherm van de iPhone 12 heeft ten opzicht van de iPhone 11 een heel aantal verbeteringen. Zo krijgt de iPhone 12 een Super Retina XDR Display met een 2.000.000:1 contrast ratio. Hierdoor zijn kleuren feller en is zwart écht zwart! Het scherm heeft een resolutie van 460 ppi (pixels per inch). Daarbij is het scherm van een nieuw materiaal gemaakt genaamd Ceramic Shield. Dit zorgt ervoor dat het scherm nóg krasbestendiger wordt en bij vallen tot vier keer minder kans op schade heeft.

  iPhone 12 sneller dan ooit door A14 Bionic chip

  De iPhone 12 richt zich voornamelijk op de snelheid en het gebruiksgemak. De iPhone 12 toestellen zijn maar liefst 50 procent sneller dan de iPhone 11 serie of welke iPhones dan ook. Dit komt door de A14 Bionic chip die onder het scherm schuilt. De chip zorgt er, in combinatie met de iOS 14 software, voor dat de nieuwe iPhone smartphones bijvoorbeeld zware games als League of Legends kunnen draaien zonder moeite. Multitasken of andere zware apps draaien belooft daarbij ook soepeler dan ooit te worden op de iPhone toestellen.

  De A14 Bionic chip zorgt er daarbij voor dat de camera's van de iPhone 12 veel beter presteren. Onder andere de nachtmodus van de toestellen zal verbluffend goede kiekjes schieten. Dit geldt ook voor de selfiecamera die de toestellen meekrijgen.

  iPhone 12 komt 23 oktober uit, vanaf 799 dollar

  De nieuwe Apple toestellen krijgen allemaal MagSafe mee. Dit zijn magneten op de achterkant waardoor draadloos laden mogelijk is, maar waarmee ook accessoires zoals een pashouder op de toestellen geklikt kan worden. Het systeem werd eerder al bij MacBooks gebruikt en komt nu naar alle versies van de iPhone 12.

  De iPhone 12 zal beschikbaar zijn vanaf 799 dollar. Het toestel kan in pre-order gezet worden op 16 oktober (aanstaande vrijdag!) en komt op 23 oktober uit.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.