‘Met nieuwe iPad Pro gaat ook deze accessoire op de schop’

News
maandag, 28 augustus 2023 om 10:00
De iPad en andere tablets doen het momenteel niet bijzonder goed. Maar Apple zou met de volgende iPad Pro een frisse wind doen waaien. Bovendien zou er ook een populaire accessoire worden aangepast.
De verkoop van tablets loopt niet heel lekker. Dat heeft er deels mee te maken dat er een enorme piek was aan het begin van de pandemie, terwijl veel mensen die er toen één kochten er nu geen meer nodig hebben. Maar mogelijk gaat het vanaf volgend jaar weer beter, in ieder geval voor Apple, na de introductie van de nieuwe iPad Pro.
Volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat Apple de iPad Pro namelijk voor het eerst sinds 2018 flink onder handen nemen. Hij is in de laatste jaren weliswaar aangepast, maar Gurman verwacht twee ingrijpende veranderingen. De iPad Pro zou overstappen op een M3 chip en een OLED display.

Magic Keyboard voor iPad Pro ook flink aangepast

Het zou bovendien ook de bedoeling zijn dat het Magic Keyboard ook wordt aangepast. Er zou een nieuwe versie komen die de combinatie van een iPad met een Magic Keyboard nog meer laat lijken op een laptop. Daarbij wordt ook een klacht die veel mensen hebben met het huidige Magic Keyboard opgelost: het nieuwe model zou een groter trackpad krijgen.
De nieuwe iPad Pro wordt dit jaar niet meer verwacht. Wel kunnen we binnen een paar weken de onthulling van de nieuwe iPhone verwachten. Het reveal-evenement zou momenteel voor 12 september gepland staan, waarna de release op 22 september verwacht wordt.