Beruchte Starfield leaker gearresteerd door de politie

News
maandag, 28 augustus 2023 om 9:30
starfield header hdf1687513667
Recent is er veel gameplay van Starfield online verschenen, dankzij een beruchte leaker. Die persoon, de 29-jarige Darin Harris, is nu alleen gearresteerd door de politie.
We moeten nog even geduld hebben voor de release van Starfield, maar veel fans kunnen niet wachten op de release van de game. Elk stukje gameplay dat ooit is gepubliceerd door Bethesda wordt met een vergrootglas bekeken, op zoek naar nieuwe informatie. Voor die fans was het dan ook een geschenk toen er plotseling meer dan een half uur aan gameplay verscheen op YouTube.
De gameplay werd gepost door Darin Harris, die later ook nog eens zijn ‘review’ van de game online zette, met zijn gezicht in beeld. Ook met andere persoonlijke informatie was de leaker niet heel zuinig, want in de gameplay was eerst zijn Gamertag te zien en later zelfs zijn volledige naam.
Die informatie heeft ervoor gezorgd dat Harris nu is gearresteerd door de politie in Shelby County in Tennessee, zo meldt Kotaku. De leaker is niet opgepakt voor het delen van de beelden, maar juist voor het stelen van eigendommen en het bezit van marijuana. Harris werkte in een pakhuis en heeft daar naar verluidt meerdere kopieën van Starfield gestolen en probeerde hij die online te verkopen.

Wanneer komt Starfield uit?

Fans die niet met een gestolen exemplaar Starfield willen spelen, moeten nog wachten tot 6 september. Dan verschijnt de game voor PC en de Xbox Series X/S. Het is ook mogelijk om al eerder met de RPG aan de slag te gaan. Spelers die de Premium Edition of Constellation Edition in de pre-order hebben staan kunnen namelijk al beginnen op 1 september.