Apple bereidt grote iPad Pro update voor

News
maandag, 23 januari 2023 om 19:00
apple ipad pro 2021 headerf1629192809
Hoewel de iPad Pro de laatste tijd een paar kleine updates heeft ondergaan is alles grotendeels hetzelfde gebleven sinds de introductie in 2018 van de huidige generatie iPad Pro. Volgens een nieuw rapport zou dit kunnen veranderen nu Apple een “grote iPad Pro opknapbeurt” overweegt voor volgend jaar.

Grote iPad Pro update gepland voor 2024

In de laatste editie van de Power On-nieuwsbrief meldt Mark Gurman van Bloomberg dat dit jaar een lichtjaar wordt voor de iPad Pro. Gurman zegt dat we dit jaar “niets bijzonders” mogen verwachten voor de iPad Pro en er komen ook geen grote updates voor de iPad mini of de iPad Air.
Vooruitkijkend naar 2024 wordt het spannender. Gurman meldt dat Apple een “grote opknapbeurt voor de iPad Pro” voorbereidt die in het voorjaar uitkomt. Deze opknapbeurt zou voor het eerst een “geüpdatet ontwerp” moeten bieden, samen met een upgrade naar OLED-schermen.
schermafbeelding 2020 07 03 om 002022f1615549532
Er gaan al een paar geruchten rond over hoe deze nieuwe iPad Pro eruit zou kunnen zien. Rapporten laten zien dat Apple het iPad Pro-ontwerp zou kunnen updaten met een glazen achterkant, in plaats van het huidige aluminium ontwerp. Apple heeft ook overwogen om MagSafe naar de iPad Pro te brengen, vergelijkbaar met de MagSafe-technologie die op iPhone wordt gebruikt.
Dit is ook niet de eerste keer dat we horen over het doel van Apple om de iPad Pro volgend jaar OLED-schermen te geven. Analist Ross Young meldde onlangs dat de eerste iPad Pro met OLED op schema ligt voor 2024, samen met een MacBook Air met OLED.

Grotere schermformaten

Er zijn ook berichten dat Apple overweegt de iPad-reeks uit te breiden naar grotere schermformaten, zoals 14 inch of zelfs 16 inch. Of deze nieuwe schermformaten zullen horen bij de nieuwe iPad Pro vernieuwingen voor 2024 is onduidelijk.