'iOS 16 breng langgevraagde feature naar iPhone'

News
maandag, 30 mei 2022 om 11:30
iphone 13 mini review 5f1635868861
Het lijkt erop dat Apple weer wat interessante functies gaat toevoegen in iOS 16 voor de iPhone. Naar verluidt zullen er met name features voor de lockscreen toegevoegd gaan worden, waaronder een langgevraagde feature.
Mark Gurman van Bloomberg heeft een aantal bronnen die dichtbij Apple staat en deelt dan ook geregeld al vroegtijdig nieuwe features of andere dingen omtrent Apple-producten. Ook nu heeft hij weer iets interessants om te melden, namelijk over iOS 16, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone.
Volgens Gurman zal Apple de lockscreen een flinke upgrade gaan geven met de aankomende update. Zo zullen er wallpapers voor de lockscreen gaan komen met ingebouwde widgets. Op die manier zal je dus niet naar rechts moeten swipen op de lockscreen om naar het widgets-scherm te gaan.
iOS 16 zal daarnaast ondersteuning krijgen voor een always-on lockscreen, een feature die Android-smartphones al een lange tijd hebben. Origineel zou Apple deze feature al gepland hebben voor iPhone 13, maar dat plan is dus niet doorgegaan. Opvallend genoeg heeft de Apple Watch al een always-on display sinds de Series 5.

iOS 16 wordt al snel onthuld

We hoeven gelukkig niet lang te wachten om te zien of de geruchten die Gurman deelt kloppen. Apple heeft namelijk eerder al bekendgemaakt dat iOS 16 uit de doeken gedaan zal worden op de Worldwide Developers Conference 2022 - beter bekend als de WWDC.
De conferentie vindt plaats van 6 tot en met 10 juni. Het nieuwe besturingssysteem van de iPhone zal meteen op de eerste dag van de WWDC worden onthuld. We moeten dus nog precies een weekje geduld hebben.

Populair Nieuws