Internet weet het zeker: Dit wordt de eerste gratis game in de Epic Store Vault

News
maandag, 15 mei 2023 om 10:00
epic gamesf1645113725
De Epic Mega Sale komt eraan en dat gaat altijd samen met een flink aantal grote, gratis games, die tot het laatste moment geheim blijven. Internetters denken alleen te weten wat de eerste gratis game is die uit de Epic Vault gaat verschijnen.
Deze week start de Epic Games Mega Sale en dat gaat traditiegetrouw gepaard met de Epic Games Vault, een geheimzinnige kluis, waar regelmatig gratis games uit komen. Epic geeft daarbij meestal hints naar wat de eerstvolgende game zou kunnen zijn en diverse internetters claimen de kluis gekraakt te hebben. Als ze gelijk hebben, begint Epic met een flinke klapper van een game!

De hint van Epic Games is niet wat het lijkt

In een tweet toonde Epic Games de Vault met een drietal iconen, die na enig spinnen tot rust kwam bij een brief, een soort ventilatorblad en een lamp onder hoofdspanning. Maar dat lijkt niet de juiste hint te zijn. De kleuren van de iconen zijn immers rood, niet de blauwe kleur van de Vault zelf! Wie de video op het juiste moment stopzet ziet heel wat anders: Deze drie icoontjes zeggen heel wat anders, dit is een directe verwijzing naar een hele andere game, namelijk Death Stranding!
Het eerste icoon is de bekende ketting met dogtags, waarmee Bridges de verschillende locaties binnen kan komen. Het tweede icoon is een walvis, één van de grote eindbazen in de game en het derde icoon toont duidelijk een snelweg met brug, precies het belangrijkste thema van de game die draait om verbinding en gezamenlijk bruggen bouwen. Bovendien verwijst het nog naar het bedrijf dat de locaties verbindt: Bridges! Als klap op de vuurpijl heet ook de hoofdpersoon nog eens Sam Porter Bridges.
Internet is er dus wel over uit: Donderdag komt Death Stranding uit de Vault.
if you run the video in slow motion its pretty clear v0 rold6uii28za11f1684097204

Death Stranding als eerste Vault game?

De kans is dus groot dat we donderdag 18 mei, als de Vault open gaat, in ieder geval Death Stranding zien. Deze game is al eerder gratis in de Epic Store geweest, maar daar was destijds veel heibel om. De game was eerst de Director's Cut, maar dat werd later snel teruggedraaid. Wellicht wil Epic dat nu goedmaken en krijgt iedereen nu alsnog de kans om Death Stranding Director's Cut te scoren.
Wie deze game al heeft hoeft niet te treuren, volgens de geruchten gaat Epic elke week twee games weggeven, dus het zal waarschijnlijk niet bij Death Stranding blijven. De Epic Mega Sale gaat vier weken duren, dus kunnen gamers maar liefst acht gratis games tegemoet zien!
Donderdag avond weten we het zeker, dan gaat de Vault eindelijk echt open en zien we de eerste twee gratis games. Tot die tijd kan je nog de gratis game van deze week scoren. Epic geeft immers ook deze week al content weg. Deze week is dat een drietal The Sims 4 DLC-pakketten. Het gaat om The Sims 4 Jungle Adventure, The Sims 4 Luxury Party Stuff en The Sims 4 Fashion Street Kit. Deze pakketten zijn tot en met donderdag 18 mei klokslag 17:00 te claimen. Wanneer je de pakketten claimt zijn ze zoals altijd voor altijd van jou.

Populair Nieuws