Internet in Nederland stuk duurder dan andere Europese landen

News
woensdag, 07 juli 2021 om 15:00
pexels pixabay 159304f1625657584
Qua snelheid en dekking hebben we in Nederland weinig te klagen als het aankomt op internet. Daar komt alleen wel met een prijs, want internet is in ons land een stuk duurder in vergelijking met andere Europese landen.
Bij de Nederlandse Consumentenbond is het opgevallen dat de prijzen voor internet in Nederland maar blijven stijgen. De organisatie heeft daarom onderzoek uitgevoerd samen met het Belgische Test Aankoop naar de prijzen van internet in verschillende Europese landen. Daaruit blijkt dat Nederlanders gemiddeld veel betalen voor hun toegang tot het wereldwijde web.
Belgische onderzoekers hebben de prijzen van internet-only abonnementen van minimaal 100 Mbps met een looptijd van minimaal twee jaar van acht landen naast elkaar gelegd. In de vergelijking komt België als duurste uit de bus, met gemiddeld 48 euro per maand. Nederland zit daar niet veel verder achter met 41 euro. Dat is in sterk contrast met Frankrijk en Spanje, waar ze gemiddeld maar 27 en 25 euro per maand betalen.

Waarom is internet in Nederland zo duur?

We moeten dus flink in onze buidel tasten voor internet in ons land, maar volgens Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, is dat niet zo vreemd. En er zal volgens ook niet zo snel een einde aan gaan komen.
Hoewel we in Nederland vrijwel overal toegang hebben tot het internet, is dat niet altijd het geval. De laatste tijd, met name sinds de opkomst van het thuiswerken door de coronacrisis, zijn er veel storingen gemeld. Ook bij KPN was het laatst voor een groot gedeelte van de dag weer raak.