Interesse in Game Pass vergroot na Activision Blizzard overname

News
woensdag, 25 oktober 2023 om 10:30
call of duty modern warfare 3 headerf1692885886
Consumenten zien tot dusver nog niet veel resultaat van de Activision Blizzard overname. Xbox heeft nog geen tijd gehad om bijvoorbeeld Activision Blizzard-titels op Game Pass te zetten. Toch lijkt de interesse in Game Pass al te groeien door de overname.
Nu Activision Blizzard eigendom is van Xbox, ligt het in de lijn der verwachting dat games van het eerstgenoemde bedrijf naar Game Pass gaan komen. Dat kon alleen niet meteen gebeuren, zoals bij de overname van Bethesda, omdat het goedkeuringsproces van de deal zo lang duurde. Toch is de interesse in Game Pass al gestegen door de overname, volgens onderzoeksbureau CivicScience.
Vorig jaar, rond de tijd dat de overname deal werd onthuld, peilde CivicScience hoeveel volwassenen in de VS een Game Pass abonnement zouden overwegen als er Activision Blizzard titels op zouden staan. Destijds gaf 7 procent aan dat het enigszins waarschijnlijk was dat ze een Game Pass abonnement zouden nemen. Daarnaast gaf vijf procent aan dat het zeer waarschijnlijk was.
Onlangs is er een nieuwe peiling geweest en nu geeft 9 procent aan dat het enigszins waarschijnlijk is. Het percentage dat heel waarschijnlijk een abonnement neemt voor Activision Blizzard-titels is gestegen naar 8 procent. Dat maakt dus 17 procent van de ruim 2200 respondenten die Game Pass nu niet heeft, maar dat wel zou nemen voor bijvoorbeeld Call of Duty of Diablo.

Wanneer komen Activision Blizzard-games naar Game Pass?

Rond de tijd dat de overname werd rondgemaakt gaven zowel Activision Blizzard als Xbox-baas Phil Spencer al aan dat er niet meteen nieuwe games op Game Pass zouden staan. Voorbereidend werk daarvoor was onmogelijk door de vele onderzoeken naar de effecten van de overname. De verwachting is dat Xbox zijn nieuwe aanwinst begin volgend jaar kan gebruiken om Game Pass te versterken.