Tears of the Kingdom doet enorm goede zaken in Europa

News
vrijdag, 09 juni 2023 om 14:30
zelda tears of the kingdom artf1663164801
Het is geen geheim dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom goed is ontvangen door fans en critici. Maar ook op het gebied van verkopen doet de Switch-game het enorm goed in Europa.
De Legend of Zelda-games zijn altijd al system sellers geweest voor Nintendo, maar sinds Breath of the Wild is die lat nog een stukje hoger gelegd. De verwachtingen voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom waren dan ook heel hoog, maar alsnog heeft Nintendo aan de verwachtingen voldaan. Zo kreeg de game in onze review maar liefst een 9,8.
Ook de fans zijn zeer blij met de game en dat is dan ook goed te zien in het aantal verkopen. Volgens data van GSD is het aantal game-verkopen ten opzichte van mei 2022 gestegen met 33 procent en hardware sales met 40 procent, wat komt dankzij Tears of the Kingdom. Dat meldt GamesIndustry.biz.

Tears of the Kingdom op weg naar record

Sinds release is Tears of the Kingdom, gebaseerd op de fysieke aankopen, al de op twee na best verkochte game van 2023. De nieuwe Zelda game moet alleen nog Hogwarts Legacy en FIFA 23 voor zich dulden, maar het is onbekend hoeveel digitale exemplaren er zijn verkocht, aangezien Nintendo die informatie niet deelt.
Door de release van Tears of the Kingdom worden er ook grote hoeveelheden van de Nintendo Switch verkocht, waarschijnlijk ook dankzij de release van de speciale Tears of the Kingdom OLED Switch. Door die verkopen heeft de Switch nu weer de koppositie overgenomen van de PlayStation 5!