Elon Musk neemt Twitter over voor maar liefst 41 miljard euro

News
dinsdag, 26 april 2022 om 9:30
Elon Musk had eerder deze maand al aangegeven Twitter te willen kopen en nu is de deal officieel rond. De excentrieke miljardair neemt het social media-platform over voor 54,20 dollar per aandeel, wat neerkomt op ongeveer 41 miljard euro.
Gisteren werd er druk overlegd door het bestuur van Twitter over het aanbod van Elon Musk. Volgens Bret Taylor, de voorzitter van de raad van commissarissen van Twitter, zegt dat het voorstel van de miljardair zorgvuldig is overwogen, ‘met een focus op waarden, zekerheid en financiering’. Taylor zegt dat de overname door Elon Musk de beste optie is voor aandeelhouders van Twitter.
Via Twitter heeft Elon Musk de overname gevierd met een foto van zijn beloftes voor het social media-platform. Zo ziet hij vrijheid van meningsuiting als de fundering voor een functionerende democratie en daarin ziet hij Twitter als de toekomst. Daarnaast wil Musk Twitter beter maken door nieuwe features te introduceren, het algoritme open source te maken en hard ingrijpen tegen spam bots.
Om de overname van Twitter mogelijk te maken, stelt Musk 21 miljard dollar van zijn eigen geld beschikbaar en leent daarnaast geld van de banken om de overige 25,5 miljard dollar rond te krijgen. Door de aankondiging dat de financiering rond was, ging het bestuur van Twitter ook snel overstag voor de overname. Toen Elon Musk de overname aankondigde, was het bestuur juist nog fel tegen.

Oprichter Twitter gelooft in Musk

Jack Dorsey, één van de oprichters van Twitter en tot voor kort de CEO van het bedrijf, heeft zich via het platform positief uitgelaten over de overname. Dorsey zegt van Twitter te houden en hij ziet het als een globaal bewustzijn. Het liefste ziet de oprichter Twitter niet als een bedrijf met een eigenaar, maar als er iemand het social media-platform kan leiden, dan is het Elon Musk. Volgens Dorsey is ‘Elon Musk de enige oplossing die hij vertrouwt’.

Populair Nieuws