Instagram voegt meer functies tegen ongewenste berichten toe

News
woensdag, 11 augustus 2021 om 15:00
apps business cellphone cellular telephone 533446f1628681802
Op Instagram zijn er de hele tijd veel incidenten geweest met racistische en beledigende teksten. Het social media-platform voegt daarom nu meer functies toe tegen ongewenste berichten.
Wie ook maar een beetje een groot Instragram-account heeft opgebouwd, zal ongetwijfeld wel een keer te maken hebben gehad met ongewenste berichten. Of dat nu een beledigende comment is onder een foto of een privébericht die je liever nooit had willen zien. Er is alleen weinig tegen te doen op het social media-platform, ten minste, tot nu toe.
Instagram voegt nu namelijk meerdere functies toe om ongewenste berichten en comments tegen te gaan op het platform. Dat meldt het bedrijf via een blogpost. De eerste functie die Instagram heeft toegevoegd is een filter voor privéberichten. Als je deze filter aan hebt staan, dan zal je geen DM’s ontvangen met beledigende woorden, uitdrukkingen of emoji’s. Let op, deze filter is alleen voor requests en niet voor mensen waar je al een gesprek mee aan het voeren bent. Berichten van vrienden zullen dus wel gewoon doorkomen, ongeacht de inhoud.

Actie tegen haatvolle comments op Instagram

Om haatvolle comments te voorkomen krijgen gebruikers op Instagram nu de mogelijkheid om alleen berichten toe te staan van mensen die jij volgt of jou volgen. Het vangnet voor beledigende woorden die je in je manual comment filter list hebt gezet wordt daarnaast breder, door bekende spelfouten - bewust of onbewust - er ook uit te filteren.
De laatste functie die Instagram binnenkort zal toevoegen is een middel tegen mensen die meerdere accounts aanmaken. Heb je iemand al een keer eerder geblokt, maar heeft diegene een nieuw account aangemaakt, dan heb je de mogelijkheid om dat account automatisch te blokkeren.
De reden dat Instagram nu met al deze opties komt, is de kritiek die het social media-platform de laatste tijd heeft gekregen. Zo werden onder andere drie Britse voetballers van het nationale elftal na de verloren finale op het EK bedolven onder racistische berichten, maar daar konden ze geen actie tegen ondernemen. Dat moet nu dus geen probleem meer zijn. Eerder kwam het bedrijf al met een optie om gevoelige inhoud wel of niet te zien.