Instagram voegt optie toe om zelf te bepalen over gevoelige inhoud

News
woensdag, 21 juli 2021 om 13:30
bloquear desbloquear cuentas instagramf1613637329
Instagram heeft een nieuwe optie toegevoegd aan haar socialemediaplatform. Het betreft een optie waarmee gebruikers zelf kunnen bepalen of ze gevoelige inhoud wel of niet willen zien. Zo maakt het bedrijf van Facebook bekend in een nieuwe blogpost.
De naam van de nieuwe functie is de Sensitive Content Control. Daarmee kunnen gebruikers zelf instellen via een slider in welke mate ze gevoelige inhoud willen bekijken. Dit soort berichten kunnen in de Explore-optie namelijk geregeld verschijnen.
Onder het Explore-tabje verschijnen allerlei berichten van gebruikers die je zelf niet volgt. Hier kunnen de meest uiteenlopende posts verschijnen op basis van interesse, waarbij het ook mogelijk is dat sommige posts gevoelige inhoud bevatten. Toch zijn posts met gevoelige inhoud niet per se tegen de regels van het platform en daarom wil Instagram gebruikers nu meer controle geven over wat ze wel of niet zien.
De gevoelige inhoud-optie van Instagram zal standaard op 'beperken' staan. Dit kun je nu wel aanpassen naar 'toestaan', waarna de kans aanwezig is dat je meer schokkende inhoud tegenkomt op het platform. De Sensitive Content Control is overigens niet beschikbaar voor mensen onder de 18 jaar.
instagram 3319588 1920f1615560933

Nieuwe Instagram-functie instellen

Het instellen van de nieuwe functie werkt als volgt:
  • Open Instagram
  • Ga naar je profiel
  • Tik op het menu (de drie lijntjes)
  • Open de instellingen en kies voor Account
  • Tik op 'Controle op gevoelige inhoud'
  • Pas de slider naar wens aan
Met de nieuwe toevoeging wil Instagram het platform nog verder afstellen op de wensen van gebruikers. In de blogpost stelt het bedrijf dat het belangrijk is om Instagram een platform te maken dat is ingesteld op de wensen van haar gebruikers.