6 verborgen Instagram features – Social distancing voor gevorderden

  In deze tijd van social distancing, grijpen we massaal naar andere methodes om contact te onderhouden. Instagram speelt hierbij een belangrijke rol. Tijd om eens een blik te werpen op een aantal verborgen functies van Instagram om je social media skills mee te verhogen.

  Instagram is, ondanks de opkomst van TikTok, nog altijd het populairste sociale medium. Het aantal gebruikers blijft gestaag groeien, mede vanwege de vele mogelijkheden die de app je biedt om creatief te zijn. Deze zijn alleen niet altijd even makkelijk te vinden. Eerder hebben we al onze 5 beste Instagram stories tips met jullie gedeeld, vandaag delen we onze 6 favoriete verborgen Instagram features.

  1. Inzoomen tijdens het filmen

  Overkomt het je wel eens dat je een Instagram story opneemt en iets meer in zou willen zoomen? Zodra je al begonnen bent met filmen werkt de normale manier (twee vingers uit elkaar bewegen) niet meer. De app heeft hier een hele slimme oplossing voor. Tijdens het filmen van een story, beweeg je de vinger waarmee je de filmknopt indrukt omhoog. Zo kun je eenvoudig in- en uitzoomen met één hand.

  2. Het hele scherm inkleuren

  Wil je het hele scherm inkleuren bij je Instagram story en heb je geen zin om met de kwast-functie over je hele scherm heen te vegen? Houd dan de kwast met kleur naar keuze stil op je scherm. Na enkele seconden wordt het hele scherm gevuld!

  3. Selfie aan je story toevoegen

  Heb je een vette foto gemaakt voor in je story, maar wil je hier graag een selfie bij plaatsen? Dat kan! Wanneer je bezig bent met het plaatsen van de story, ga je rechts bovenin naar stickers toe. Hier zie je vervolgens het icoon van een camera. Wanneer je erop drukt, neem je een extra foto met je selfie camera.

  4. Je filters herindelen

  Heb jij nou ook echt een paar go to filters die je het leukste vindt en laat je de rest links liggen? Haal ze dan uit de lijst en maak je leven een stuk eenvoudiger. Ga bij het plaatsen van een foto helemaal naar het einde van de rij en klik op manage filters. Zo kun je de volgorde zelf instellen of zelfs bepaalde filters uitvinken zodat Instagram ze niet meer laat zien.

  5. Posten op andere apps

  Je hebt een prachtige foto gemaakt en wil deze natuurlijk op meerdere platforms online zetten. Nu heb je alleen niet zoveel zin om dit handmatig te doen, maar dat hoeft gelukkig ook niet!

  Wanneer jij de perfecte filter over je foto hebt gegooid en die hilarische caption hebt bedacht, gooi je de post met een simpele druk op de knop op meerdere platforms online. In het laatste scherm voor je de foto deelt, heb je onderin het scherm de keuze om de post ook op Facebook, Twitter of Tumblr te delen.

  6. Iemand je laten ontvolgen

  Veel mensen hebben een gesloten Instagram account om bot volgers buiten de deur te houden. Dit type accounts zijn vervelend en voegen niets aan je account toe. Nu is het ook mogelijk om deze bots te weren zonder je account te vergrendelen.

  Wanneer een account je volgt, kan je ervoor kiezen om deze je te laten ontvolgen. Ga naar je account en druk op jouw volgers. Hier zie je nu een lijst met daarin al jouw Instagram volgers. Naast deze namen staat een ‘verwijder’ knop. Druk hierop en dit account volgt je niet meer!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.