Instagram komt met een 'Take a Break' functie voor tieners

News
maandag, 11 oktober 2021 om 13:30
instagram update winkelen via instagram 133680f1633942125
Instagram komt met een 'Take a Break' functie om tieners aan te moedigen even niet naar hun smartphone-scherm te kijken. Met de functie krijgen mensen een melding dat het tijd is voor een pauze. Facebook wil ook ouders meer controle geven over wat hun kinderen op het internet doen en gaat proberen om tieners weg te houden van schadelijke content.
De afgelopen tijd kreeg Facebook veel kritiek omdat Instagram schadelijk zou zijn voor het welzijn van tieners en daarom komt Facebook nu met maatregelen voor Instagram. Naast de pauzemelding krijg je ook een melding als bepaalde inhoud niet goed voor je is. Nick Clegg, de vicepresident van mondiale zaken, heeft dit zondag verteld tijdens CNN's State of the Union-show.
Wat opvallend is, is dat dit werd aangekondigd minder dan een week nadat klokkenluider Frances Haugen getuigde over het interne onderzoek over de schadelijkheid van het platform voor tieners.

Weinig details over de Instagram functies

Facebook zei tegen The Verge dat de plannen er zijn, alleen ze worden nog niet getest. Facebook is wel van plan om snel te beginnen met het testen van haar nieuwe functies. Verder zijn er niet veel details bekend over de nieuwe functie voor Instagram en wanneer ze gelanceerd zullen worden. Nick Clegg zegt dat de plannen voor een Instagram Kids in ieder geval worden gepauzeerd, zodat ze zich nu kunnen focussen op de controle die ouders krijgen en het welzijn van tieners.

Populair Nieuws