John de Mol helpt je op een Squid Game manier van je studieschuld af

News
donderdag, 14 oktober 2021 om 13:00
squidgame unit 104 1570f1638354373
Heb je een studieschuld opgebouwd? Dan gaat John de Mol je helpen dit op te lossen. Net zoals in Squid Game strijden mensen met schulden voor een fantastische hoofdprijs van veel geld.
Het spelprogramma van Talpa gaat 4 is te veel heten. Het is een kennisquiz voor mensen die schulden hebben opgelopen door hun studie. Het programma is op zoek naar 'enthousiaste studenten' die volgens de oproep van het programma 'het leuk vinden om anderen te overtuigen'. Heb je zelfvertrouwen in je eigen kennis en kan je goed samenwerken? Schrijf je dan nu in voor een nieuwe spelshow met 'onderhandelingsruimte voor je eigen gelijk en wie weet ga jij naar huis met een geldbedrag om jouw studieschuld (gedeeltelijk) af te lossen'.
In Squid Game strijden 456 mensen met schulden voor een groot prijs bedrag, om zo uit hun schulden te komen. Hiervoor spelen ze spelletjes. Er wordt veel gespeculeerd dat het nieuwe Talpa programma 4 is te veel hier een verband mee heeft.
Dinsdag werd aangekondigd dat banken en andere geldverstrekkers directe data van DUO mogen opvragen, eerder was beloofd dat dit niet zou gebeuren. Op dezelfde dag besloot John de Mol het programma 4 is te veel aan te kondigen waarmee je dus je studieschuld kan wegspelen. Net zoals in het zeer populaire Squid Game worden serieuze problemen omgezet in een spel voor entertainment van de kijkers. Alleen iets minder bloederig natuurlijk.

Is 4 is te veel wel etisch?

Het klinkt als een leuk en gemakkelijke manier om je studieschuld te verkleinen, maar je moet er wel voor op televisie verschijnen met een oordelend publiek. Volgens Tim Hofman is het doel van het programma geld te verdienen over de rug van mensen die het geld zelf nodig hebben. Wanneer het programma op de buis te zien is, is nog niet bekend.