Instagram-posts plaatsen binnenkort mogelijk op PC?

News
vrijdag, 25 juni 2021 om 13:00
lg smartphone instagram social media 35177f1632748057
Het ziet er naar uit dat Instagram binnenkort een nieuwe feature krijgt. Het betreft de mogelijkheid om foto's te plaatsen via de PC, iets wat voorheen alleen mogelijk was via mobiele apparaten. Deze functie wordt nu door Instagram getest, zo bevestigt het bedrijf tegenover TechCrunch.
De keuze om de functie nu toe te voegen is doelbewust. Instagram zag namelijk gedurende de pandemie een toename van mensen die het platform via hun PC gebruikten. Tegenover TechCrunch laat het platform het volgende:

We weten dat veel mensen Instagram gebruiken vanaf de computer. Om de ervaring te verbeteren testen we nu een mogelijkheid om een Feed-post te maken voor Instagram vanaf een desktop-browser.

nieuwe functie brengt talloze instagram filters met zich mee 153556

Nieuwe Instagram feature nu al te testen

Het is goed mogelijk dat je de optie al hebt om de nieuwe Instagram feature te testen. Deze kun je namelijk opzoeken via een desktop browser. Als je Instagram opstart en je het nieuwe "plus-icoontje" ziet staan rechtsboven kun je namelijk al met de feature aan de slag. Mocht dit nog niet zo zijn, is er natuurlijk niets mis. De functie is immers nog met zijn testfase bezig.
Met de mogelijkheid om foto's te posten via de desktop is er eindelijk weer een nieuwe functie bijgekomen voor het socialmediaplatform van Facebook. De vorige toevoeging kwam alweer een jaar geleden toen Instagram de mogelijkheid gaf om berichten in te zien via PC.