Instagram laat livestreamers moderators toewijzen om streams veilig te houden

News
dinsdag, 15 maart 2022 om 9:00
pexels lisa fotios 4285151f1647253178
Instagram maakt het eindelijk mogelijk voor livestreamers om moderators toe te voegen aan hun livestreams. De moderators krijgen verschillende mogelijkheden om de streams voor iedereen veilig te houden.
Instagram maakt op Twitter bekend dat de app een functie krijgt waar lang om werd gevraagd: moderators. Contentmakers kunnen een moderator toewijzen door tijdens een livestream op de drie puntjes in de chatbalk te tikken. Van daaruit kunnen ze een moderator kiezen uit een lijst met voorgestelde accounts of via de zoekbalk naar een specifiek account zoeken. De gekozen gebruiker kan er op elk moment van de stream voor kiezen om te stoppen met modereren.
Wanneer er een moderator is aangesteld krijgen kijkers een waarschuwing dat de livestream gemodereerd wordt. De moderators kunnen reacties rapporteren, kijkers verwijderen uit de stream en reacties uitzetten voor specifieke kijkers. Op dit moment kan er maar één iemand als moderator optreden, maar naar verwachting wordt dit in de toekomst uitgebreid.
Volgens een woordvoerder van het bedrijf is het doel om ‘makers van Live-video’s in staat te stellen zich te concentreren op het hosten van positieve discussies zonder de afleiding van mogelijk ongewenste interacties’.

Gebruikers veilig houden

De nieuwe functie is een goede stap voor het bedrijf om zijn gebruikers veilig te houden. Eerder kondigde het bedrijf ook al aan bezig te zijn met de ‘take a break’ functie. Als je deze functie aanzet krijg je na een bepaalde tijd een melding met de vraag of je niet beter even een pauze kunt houden. Het was al mogelijk om een tijdslimiet in te stellen om je ervan te weerhouden uren door je feed te scrollen.