IGTV maakt plaats voor Instagram TV

News
vrijdag, 08 oktober 2021 om 8:30
instagram update winkelen via instagram 133680f1633942125
Instagram verandert IGTV in Instagram TV. IGTV heeft niet langer een eigen video-format. De video’s van Instagram TV worden getoond op de normale Instagram-feed.
Instagram ziet in dat IGTV niet zo goed is gelukt. Daarom komt er nu Instagram TV. De video’s die je zou kunnen zien op IGTV komen nu op je normale feed te verschijnen. Alle video's op Instagram kunnen nu 60 minuten lang zijn, wat voorheen alleen gold voor IGTV-video's. Volgens een woordvoerder van Instagram blijft de IGTV-app bestaan - nu onder de naam Instagram TV - als “een bestemming voor mensen met de bedoeling om video’s te kijken.” Je kan nog steeds de video’s op hetzelfde manier toevoegen, door op het plusje te drukken.
Om de Instagram TV filmpjes makkelijk te vinden komt er ook een nieuw tabblad op je profiel te staan. Hier kunnen mensen je video-inhoud gemakkelijk vinden en kijken.

Instagram Reels

IGTV werd voor het eerst geïntroduceerd in juni van 2018. Het was bedoeld als een mobiel platform dat gelijkwaardig zou zijn aan YouTube. Kort na de lancering van IGTV kwam TikTok uit. Die app werd direct veel populairder. Instagram probeerde nog te concurreren met TikTok door Reels toe te voegen aan haar app. Reels zijn alleen nog steeds veel minder populair dan TikTok.
Een belangrijke reden daarvoor is dat Instagram geen vast betaalsysteem voor content creators heeft. TikTok en YouTube hebben hebben dat wel. Instagram-moederbedrijf Facebook is wel van plan om een miljard dollar te betalen aan de content creators op het platform. Mensen die Reels maken pikken daar een graantje van mee, maar van een gerichte en permanente manier om videomakers te betalen is geen sprake.

Populair Nieuws

Laatste Reacties