EA Motive laat vanavond eerste beelden Dead Space Remake zien

News
dinsdag, 31 augustus 2021 om 13:15
dead spacef1625214407
Na ruim acht jaar krijgt Dead Space eindelijk een nieuw deel. Vanavond zal ontwikkelaar EA Motive de eerste beelden van de Dead Space Remake tonen tijdens een livestream.
Eerder dit jaar gingen er al de nodige geruchten rond, maar tijdens EA Play Live is officieel bekendgemaakt dat er een remake van Dead Space komt. Bij de aankondiging werd alleen een korte teaser van de game getoond, maar nog geen echte gameplaybeelden.
Mogelijk komt daar vanavond verandering in. Via Twitter is namelijk een livestream aangekondigd voor de Dead Space Remake. Het evenement zal van start gaan om 19:00 Nederlandse tijd en is te bekijken via het Twitch-kanaal van EA Motive, de ontwikkelaar van de game. EA Motive heeft eerder meegewerkt aan Star Wars Battlefront II en vorig jaar is de studio gekomen met Star Wars Squadrons.

Eerste gameplay van Dead Space Remake?

Tijdens de livestream zal EA Motive een eerste blik geven op de ontwikkeling van de nieuwe Dead Space game. Het gaat daarbij om een ‘heel vroege blik’, dus spelers hoeven in ieder geval geen beelden te verwachten die representatief zijn voor de uiteindelijke retail versie.
De Dead Space Remake zal opnieuw het verhaal vertellen van ingenieur Isaac Clarke aan boord van het ruimteschip USG Ishimura. De remake zal volgens EA Motive bovendien geen laadtijden kennen, dankzij de razendsnelle SSD’s in de next-gen consoles. De nieuwe Dead Space titel zal dan ook alleen uitkomen op de PC, PS5 en Xbox Series X en S ergens in 2022.