Indie-ontwikkelaars zijn niet blij met Activision Blizzard-overname

News
woensdag, 09 februari 2022 om 15:30
microsoftgaming118 1920x10801f1674820425
Veel indie-ontwikkelaars zijn niet blij met Microsofts overname van Activision Blizzard. Door de overname denken de ontwikkelaars dat hun games overschaduwd worden door grotere games.
Volgens een nieuw rapport van de BBC heeft een aantal indie-ontwikkelaars gezegd zich zorgen te maken om de overname van Activision Blizzard door Microsoft. De ontwikkelaars zijn bang dat het moeilijker zal zijn om opgemerkt te worden.

Als de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard doorgaat, worden zo veel mogelijk games van de studio’s van Activision Blizzard opgenomen in Xbox Game Pass. Indie-ontwikkelaars maken zich zorgen dat Xbox uiteindelijk een continue stroom van spraakmakende titels zal uitbrengen in de bibliotheek van Game Pass.
Eén van de indie-ontwikkelaars, Tanya Short, vertelde dat de meeste indie-studio’s momenteel geen games lanceren in de aanloop naar Kerstmis omdat ze niet willen concurreren met AAA-titels. Tegenover de BBC laat Short weten dat indie-ontwikkelaars zich afvragen of de rest van het jaar straks niet ook vol zit.

Meer dan 25 miljoen abonnees Xbox Game Pass

Ampere Analysis-analist Piers Harding-Rolls deelt ook zijn bezorgdheid over de indie games op Game Pass. Volgens hem is het namelijk mogelijk dat “indie-games buiten deze services hun betrokkenheid verliezen, omdat abonnees het grootste deel van hun aandacht richten op games waartoe ze gratis toegang hebben binnen de service.”

Xbox Game Pass is erg populair. Onlangs werd bekend dat Game Pass al meer dan 25 miljoen abonnees heeft.