Siri heeft weer ongevraagd opnames gemaakt van iPhone-gebruikers

News
woensdag, 09 februari 2022 om 15:00
siri fotof1644406696
Siri heeft opnieuw iPhone-gebruikers afgeluisterd die daar specifiek geen toestemming voor hebben gegeven. Apple gaat daarom die opnames nu allemaal verwijderen. Toen iOS 15.0 werd geïntroduceerd is er een bug ontstaan waardoor audio van gesprekken tussen gebruikers en Siri automatisch werden opgenomen.
Met de update naar iOS 15.0 is per ongeluk voor bijna iedereen de functie Improve Siri & Dictation aangezet. Deze functie staat toe dat Siri gesprekken tussen haar en de gebruiker kan opnemen, zodat Apple deze terug kan luisteren en Siri met deze informatie aan kan passen. Ook gebruikers die de functie uit hadden staan zijn slachtoffer geweest.
Apple laat nu weten alle audio te hebben verwijderd, en heeft voor iedere gebruiker de functie tijdelijk uitgezet. De bug is deels aangepakt in iOS versie 15.2, maar is met iOS 15.4 pas helemaal opgelost.
Het kan daarom zijn dat je een pop-up bericht krijgt na de iOS 15.4 update waarin toestemming gevraagd wordt om de Improve Siri & Dictation functie aan te zetten. Gebruikers kunnen dan zelf weer kiezen of ze deze optie aanzetten of liever uit laten. In een statement aan ZDNet laat Apple het volgende weten:

Waar is Apple nog meer mee bezig?

Apple zit niet stil en is naast het oplossen van deze bug ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe AirPods. Binnenkort komen de nieuwe AirPods Pro 2 uit, maar deze zullen er anders uitzien dan dat we van Apple gewend zijn. De oordopjes zullen niet meer het traditionele steeltje bevatten, maar zullen meer gaan lijken op de EarBuds van Samsung. Dit is best opvallend, aangezien dit steeltje de AirPods juist zo bekend heeft gemaakt.