'Chiptekort in de EU sneller opgelost dan gedacht'

News
woensdag, 09 februari 2022 om 16:00
pexels pok rie 1432680f1675082799
De EU komt met een plan om het chip te kort aan te pakken. Niet alleen is het de bedoeling dat de productie van chips in Europa omhoog gaat, ook moet Europa na de investering onafhankelijker worden als het aankomt op productie.
Zoals inmiddels wel bekend is heeft de hele wereld last van een chiptekort. Volgens de EU toont de schaarste van chips aan wat de zwakke delen van de EU zijn, namelijk het niet kunnen leveren van goederen tijdens een schaarste. De EU is op de hoogte van het belang van de chip en zet een miljoenen plan uit om er wat aan te doen. Volgens Margrethe Vestager, Executive Vice-President for a Europe Fit for the Digital Age, moet Europa niet afhankelijk zijn van andere landen en daarom hecht samen gaan werken om wat aan het chiptekort te doen.
Het plan van aanpak heet de European Chip Act,en zal zo een 43 miljoen euro kosten. Dit plan zal de technologie van Europa verbeteren, en ook de onderzoeksmogelijkheden uitbreiden. Ook ondersteunt het plan extra distributie en productiemiddelen waar dat nodig is.
De EU gaat nauw samenwerken met lidstaten en partnerlanden. Tegelijk wordt er aandacht gegeven aan de zwakke punten, en deze worden ook aangepakt. Tot slot worden bedrijven en regeringen in staat gesteld om snel te reageren wanneer er problemen ontstaan. Uiteindelijk moet het marktaandeel dat de EU heeft in technologie stijgen tot 20 procent in 2030.

Wat betekend deze oplossing voor de game industrie?

Het plan werkt goed op korte en middellange termijn. Het is alleen nog maar de vraag wat voor invloed dit zal hebben op de (voor ons) belangrijkste industrie, namelijk de game industrie. Het is voorlopig onduidelijk of de productie van de PlayStation 5 of Nvidia videokaarten omhoog zal gaan, maar ongetwijfeld horen we daar binnenkort meer over.

Populair Nieuws