Inchecken OV met betaalpas nu mogelijk in Amsterdam

News
maandag, 22 augustus 2022 om 18:00
betaalpasf1661182148
De technologie van de OV-chipkaart zit tegenwoordig ook in je betaalpas. Veel vervoerders testen dan ook mogelijkheden om met je gewone bankpas in te checken. In sommige Connexxion-bussen rond Amsterdam kun je het nu bijvoorbeeld al proberen.
In de regio’s Amstelland-Meerlanden en Haarlem-IJmond kun je nu in Connexxion-bussen inchecken met je betaalpas. De bussen rijden op Amsterdan en Schiphol, bevestigt een woordvoerder aan AT5. Je hebt zo geen kaartje of OV-chipkaart meer nodig.
De woordvoerder noemt het een uitkomst voor toeristen en mensen die maar af en toe met het OV reizen. Dat de mogelijkheid om met je betaalpas in te checken juist in de hoofdstad en op Schiphol wordt gelanceerd zal waarschijnlijk ook met toeristen in het achterhoofd besloten zijn. Je kunt inchecken met kaarten van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa. Daarnaast kun je ook een telefoon die aan die kaarten is gekoppeld gebruiken.
Als je een OV-chipkaart gewend bent, werkt inchecken met een betaalpas nagenoeg hetzelfde. Alle kosten die je maakt worden aan het eind van de dag bij elkaar opgeteld en de volgende nacht in één keer van je rekening afgeschreven (een overzicht van alles wat je betaald hebt is te zien op OVpay). Je betaalt hetzelfde als wanneer je een OV-chipkaar hebt zonder kortingen of abonnementen, al kun je op een later moment ook zulke reisproducten aan je betaalpas koppelen.

Ook NS gaat inchecken met betaalpas testen

Connexxion is niet de enige vervoerder die aan de slag gaat met de mogelijkheid om in te checken met een betaalpas. Ook de NS heeft proefpersonen voor deze betaalmethode gezocht en wil het vanaf 29 augustus met deze personen door het hele land testen. Ook de Amsterdamse GVB wil met deze betaalmethode aan de slag.