NS test nieuwe technologie om in te checken

News
zaterdag, 13 augustus 2022 om 12:00
De NS gaat een nieuwe manier van inchecken uittesten. Met dit nieuwe systeem wordt het mogelijk om met een telefoon of fysieke betaalpas in te checken voor de treinen. NS is nu opzoek naar kandidaten die deze nieuwe manier van inchecken willen testen.
NS heeft laten weten dat het bezig is met het mogelijk maken om met je betaalpas op je telefoon, smartwatch of een fysieke pas in te checken bij NS-stations. Alle poortjes en incheckpaaltjes worden dan ook voorzien van nieuwe kaartlezers die betaalpassen kunnen lezen.
Deze nieuwe methode gaat inchecken met een ov-chipkaart of een online ticket niet vervangen. Inchecken met een betaalpas of een apparaat waar een betaalpas aan gekoppeld is, wordt een aanvulling op de al bestaande methodes, volgens Ivo Steffens, directeur commercie bij NS. “Met deze proef wordt in- en uitchecken voor de trein net zo makkelijk en snel als een contactloze betaling voor je boodschappen. Je hoeft niet meer langs een kaartautomaat om een kaartje te kopen of saldo te laden, maar kunt direct inchecken en snel je trein halen. Het draait om gemak, ook als je geen abonnement hebt kun je zo zonder extra stap gebruikmaken van de trein" aldus Steffens.

Hoe kan je meedoen met deze proef?

Vanaf maandag 15 augustus tot en met maandag 22 augustus werft de NS deelnemers om mee te doen met het uittesten van dit nieuwe systeem. Het werven van deelnemers gebeurt op station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, ‘s- Hertogenbosch en Delft. Vanaf 29 augustus kunnen deze reizigers via alle NS-trajecten reizen met een betaalpas of een smart device waar een betaalpas aan gekoppeld is.
In 2019 had de NS ook al zo’n proef gedaan. De vorige keer kon een kleine groep reizigers in- en uitchecken op het traject van Leiden naar Den-Haag. Het doel van deze proef is om dit systeem daadwerkelijk landelijk te realiseren.

Populair Nieuws

Laatste Reacties