In een alternatieve tijdlijn is Donkey Kong wat minder geschikt voor kinderen

News
zondag, 30 juni 2024 om 16:00
mario vs donkey kongf1708089295
Nintendo’s eerste grote succes in de game-industrie was de arcade-game Donkey Kong. Aan deze game heb je dus vrijwel elke Nintendo-game die je ooit gespeeld hebt direct of indirect te danken. Het blijkt nu alleen dat hij heel andere namen had kunnen hebben, waaronder één waarvan het misschien maar beter is dat hij het niet is geworden. 
Als je een grote gorilla bent met een stropdas, kan het bijna niet anders dan dat je een hit bent onder kinderen. Donkey Kong had die stropdas nog niet eens toen hij voor het eerst verscheen: grote gorilla was voor de kinderen van 1981 al genoeg. Maar het had niet veel gescheeld of men had toch iets anders gekeken naar de arcadekast met de game.
Donkey Kong was namelijk niet de enige naam die werd overwogen voor de aap en de game, zo is onder de aandacht gebracht Twitter-account Supper Mario Broth, dat interessante weetjes deelt over Mario en verwante personages. De lijst is alleen al eerder opgedoken dankzij gaming historian Norman Caruso.
De meest opvallende naam op de lijst, waarvan we blij mogen zijn dat hij het niet is geworden, is Kong Dong. Het lijkt waarschijnlijk dat deze naam vroeg is geschrapt, aangezien “dong” ook een term is voor het mannelijk geslachtsorgaan. Als dat niet bij het Japanse hoofdkantoor is opgemerkt, zou het ongetwijfeld gestrand zijn bij Nintendo of America, want het is natuurlijk niet echt een geslaagde naam voor een game voor kinderen.

Waar komen Donkey Kongs andere namen vandaan?

Deze lijst met namen is afkomstig uit een document dat ooit bij de rechtbank werd ingediend. Universal en Nintendo lagen in de clinch over de vraag of Donkey Kong het auteursrecht op King Kong schond. Daarover oordeelde de rechter uiteindelijk dat Donkey Kong hoogstens een parodie was, maar verder zo weinig te maken had met King Kong dat er geen problemen waren met de naam.
Overigens is er geen enkele naam op de lijst waar het woord Kong niet in voorkomt, aangezien Shigeru Miyamoto het woord zag als synoniem voor “grote aap”. Behalve Kong Dong zijn er nog een paar andere grappige namen op de lijst, zoals Kong the Kong, Steel Kong en Kong Down. Opvallend is ook de suggestie Funky Kong, die later alsnog gebruikt werd voor een personage in Donkey Kong Country.

Populair Nieuws