Deze LEGO-sets liggen binnenkort nieuw in de winkel

Article
zondag, 30 juni 2024 om 15:00
Het is al bijna zover dat je moet gaan nadenken wat je met je zomervakantie gaat doen. Uiteraard kun je veel op stap en naar buiten, maar het zal vast ook een keer slecht weer zijn, of veel te warm worden. In dat geval is het misschien handig om te weten wat voor LEGO-sets er zoal zijn deze zomer.
Elk product heeft eigenlijk wel een maand waarin er wat minder in de winkel ligt dan anders. De zomer is vaak zo’n rustige periode: mensen zijn op vakantie en wie dat niet is, kan misschien nog wat inhalen van de vorige maanden. Ook aan de LEGO-releases merk je dat, want er is niet heel veel nieuws in juli. Toch zetten we de sets hier voor je op een rij.

Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvole

Sommige auto’s zijn niet zo interessant. Uiteindelijk komen ze toch allemaal op ongeveer hetzelfde neer. Maar sommige auto’s vallen net even meer op dan andrere. Dat kan zijn omdat ze heel populair worden, of omdat er iets bijzonders mee is.
Dat laatste is het geval voor de Lamborghini Countach. Dit was namelijk de eerste auto waarvan de deuren naar boven toe opendraaiden, in plaats van naar de zijkant. Dat is daarna niet bepaald de standaard geworden, maar het wil nog wel eens voorkomen bij sportwagens. Vanaf 4 juli kun je de trendsetter namaken van ongeveer 1500 LEGO-steentjes.

Iron Man MK5 Brickheadz

Vaak is het zo dat LEGO-sets gebaseerd op films in golven uitkomen. Een paar van Star Wars, Harry Potter of Marvel tegelijk. Maar deze maand is er een uitzondering. Het Brickheadz-figuur van het MK5-harnas van Iron Man verschijnt helemaal in zijn eentje. Alleen op basis van de nummering MK5 zullen de meeste MCU-kijkers niet direct weten welk harnas dit is.
Maar als we het omschrijven als het kofferharnas begint er misschien iets te dagen. Dit is de versie die Tony Stark discreet mee wist te nemen naar de GP van Monaco in Iron Man 2. Uiteraard werden andere harnassen nog makkelijker om mee te nemen, helemaal toen nanotechnologie werd geïntroduceerd. Maar alle bijzondere manieren waarop Iron Man zijn pak aan en uit deed in de films begonnen met dit harnas. 

Bumblebee

De Transformers blijven decennia na hun introductie nog altijd populair. Ze zijn van oorsprong al speelgoed, maar het blijkt dat je één speelgoed ook van een ander speelgoed kan maken. Optimus Prime kreeg een paar jaar geleden al een LEGO-set. Nu is het de beurt aan de dappere gele Autobot Bumblebee.\
LEGO Icons Transformers Bumblebee - 10338 Image
LEGO Icons Transformers Bumblebee - 10338
EUR89.99
Op voorraad
Koop op bol.
Hij is een stukje kleiner dan Optimus Prime, maar dat is ook zo in het Transformers-universum. Het gaat bovendien niet ten koste van features. Net als de Optimus Prime-set kan Bumblebee echt transformeren. De vraag is nu wanneer we Megatron of Starscream gaan zien.

Populair Nieuws

Laatste Reacties